Sante-Ro – Voeding en Gezondheid


3 april 2011

Weight loss challenge

Category: Gewichtsbeheersing – Monique Robaeys

 

Hier werk ik wekelijks mee en dit brengt ook heel mooie verhalen met zich mee.

Dit is een cursus over voeding, gezondheid en gewichtsverlies.

In 13 weken tijd worden de cursisten in de vorm van 13 lessen wijzer over voeding, gezondheid en afslanken.

 

Elke week gewogen, gemeten en gecoacht om in 13 weken  een ander eetgedrag te ontwikkelen, zodat ze ook na de cursus met de richtlijnen uit de nieuwsbrieven hun gewicht kunnen beheersen.

Zoals laatst was er een dame die vertelde dat ze alleen maar “gezond” at.

Toen ik vroeg of ze wist hoeveel vitamines en mineralen er in de producten zat die ze at, vertelde ze dat ze altijd verse groente en vers fruit koopt. Volgens haar moet je dan genoeg van alles binnen krijgen. Helaas zeker op verse producten staat niet wat er in zit. Op blik en andere verpakte etenswaren kunnen we precies zien wat er in zit. Nu blijkt gewoon uit wetenschappelijke onderzoeken (Geigy Karlsruhe) dat de voedingswaarde  uit onze voeding de laatste decennia zeer sterk is terug gelopen. Toen ik onze cursiste dit vertelde vielen er een paar puzzelstukjes over haar (on)gezondheid op zijn plaats. Niet alleen dat supplementeren nodig is, maar ook  omdat je niet alles binnen krijgt wat je lijf nodig heeft, blijf je zoeken naar eten, eet  je het pakje of de zak die je open maakt tot op de bodem en soms nog verder leeg.

Het is voor je lijf niet mogelijk om aan te geven waar het een tekort heeft. Je lijf kan alleen maar aangeven dat het tekorten heeft door bij jou de suggestie te wekken dat je honger hebt.

Je krijgt het signaal honger eigenlijk altijd van je lichaam als het wat nodig heeft, ook als je dorst hebt, en geen uitgesproken droge mond, zul je de roep om vocht ervaren als een honger gevoel. Dus eigenlijk zal je altijd als je een honger gevoel hebt eerst een groot glas water moeten drinken en pas na een half uur nog eens voelen of je honger hebt. Is alles weer stil gevallen, kan je gerust verder gaan met waarmee je bezig was. je lijf had slechts een tekort, of een dreigend tekort aan vocht.

Zo zie je maar gezond eten is heel verstandig, maar dat je dan alles binnen krijgt, nee, onze voeding is heel wat verschraald de laatste jaren.